MagyarEnglishRomânăUkrainian
Látogatóink száma
133419
Az Ön jelenlegi IP címe:54.158.241.146  
      

Pályázati lehetőségek

A Projekt Mine 2011-es pályázati kiírásai


FELSZÍNRE HOZZUK AZ ÉRTÉKEKET!Újdonságokban gazdag 2011

Egy újabb év első napjaiban járunk. Ezúton is kívánunk Egészségben, Boldogságban és Sikerekben gazdag 2011-et minden kedves partnerünknek, olvasónknak.

2011. igazán izgalmas év lesz.

Útjára indulnak a 2011 – 2013-as Akciótervek új társfinanszírozott pályázatai, melyekről folyamatosan beszámolunk. Ez az év az Új Széchenyi Terv startja is.

Hazánk számára pedig szintén különleges ez az év, hiszen Magyarország 2011-ben az Európai Uniós Soros Elnöke lett.
Nagyon sok izgalom, új forráslehetőség, számos újsikeres projekt éve lesz tehát 2011!

Mi készen állunk, hogy az ötletek megvalósításában, az új fejlesztésekhez kapcsolható támogatások terén segítsük Önt, vállalkozását, intézményét.

Keressen minket 2011-ben is bizalommal.
www.projectmine.hu
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >
Tel: + 23 / 512 -160
Fax: + 23 / 512 – 161

Keressen minket a Facebook-on is!2011. Február 9. – Non-Profit szervezetek adózása, számvitele, finanszírozási lehetőségei – Menedzser Praxis szakmai konferencia


Cégünk küldetésének tartja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse hazánkban, a projektépítés, pályázatírás, projektfejlesztés, projektmenedzsment folyamatait. Úgy gondoljuk, hogy ezek az ismeretek a non-profit szervezetek számára is elengedhetetlenek. Éppen ezért örömmel vettük a Menedzser Praxis Kft. új felkérését, februári konferenciájuk kapcsán.

Új stratégiai partnereink közül mindenképpen kiemelnénk a Menedzser Praxis Kft. (www.menedzserpraxis.hu) akikkel együtt számos stratégiai lépést tettünk már 2010-ben is.
Legújabb konferenciájuk 2011. február 9-én kerül megszervezése, ahol a non-profit szervezetek kaphatnak majd számos információt:
A 2010-es évközi és a 2011. január 1-jétől életbe lépő adótörvény-változások jelentős feladatokat rónak a nonprofit szervezetek számára is. A nonprofit szektor szerepe változott, a szabályozás is viszonylag tág teret alakított ki a civil kezdeményezések számára. E szektor számára is szükséges az adózási és számviteli előírások megismerése, értelmezése, valamint az egyéb forrásból származó finanszírozási lehetőségek.
Részletes tematika elérhető a weboldalon: www.menedzserpraxis.hu
Bővebb információ kérhető: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Tel: 06 1 880 7600

A konferencia időpontja és helyszínei:
2011. február 9. 9,00 – 15,00 óra között
Budapest, Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves K. krt. 12-14.)

A Menedzser Praxis Szakkiadó és Gazdasági Tanácsadó Kft. 2005-ben alakult. Komplex menedzser tudásbázist hoztak létre, számos folyamatosan megújuló kiadvány, szakemberek, konferencia segítségével. A közszféra és a versenyszféra különböző területein működő előfizetőiket szakmai partnereiknek tekintik. Vállalati szakemberként, köztisztviselőként és közalkalmazottként, akár cégvezetőként, partnereik szakkönyveink és folyóirataink előfizetése révén egy teljes körű szakmai információs bázis részesei lesznek, amely a piacon egyedülálló módon tartalmaz kiegészítő szolgáltatásokat. Hitvallásuk, hogy kiadványain megvásárlása minden körülmények között lényegesen több hasznot, mint költséget jelent. A Menedzser Praxis által szervezett konferenciákat a tanácsadó cég weboldalán is nyomon követhetik. Legújabb konferenciájuk 2011. február 11-én kerül megszervezése, ahol a non-profit szervezetek kaphatnak majd számos információt.Összefogással az Önkormányzatokért!


Önkormányzati fronton stratégiai megállapodást hoztunk létre az ETK-zRt.-vel, mely cégcsoport hazánk egyik legnagyobb önkormányzati szakmai klubjának, az Önkormányzati Klubnak is alapítója, koordinátora, szakmai mentora. A www.onkormanyzatiklub.hu oldalon elérhető pályázatfigyelési menüpontot cégünk, a ProjectMine Kft. gondozza, valamint a beérkező kérdések, szakmai igények kapcsán is együttműködünk.

2010. decemberében nagy érdeklődésre tett szert az országosan meghirdetett és számos új polgármester által is megtisztelt önkormányzati konferencia, melynek helyet a Gundel Étterem adott. A konferencián elhangzott előadásokat itt lehet letölteni:
http://www.onkormanyzatiklub.hu/esemeny-klubrendezvenyek/134-hogyan-tovabb-oenkormanyzatok-orszagos-szakmai-konferencia

Az Önkormányzati Klub az - ETK Szolgáltató zRt. szervezésében – 1999. óta működik szakmai fórumként, hogy klubtagjaival együttgondolkodva az önkormányzatok életében felmerülő problémák megoldásához nyújtson segítséget. Feladatának tekinti az önkormányzatok és háttérintézményeik, illetve az önkormányzati kistérségi társulások számára naprakész információk átadását, szakmai programok bonyolítását.

A tizenegy éve működő ETK Önkormányzati Klubnak különleges szerepe van az önkormányzati struktúrában. Magyarországon az ETK Szolgáltató zRt. által egyedülálló módon működtetett szervezet, tanácsadó szerepe mellett, információ-közvetítő szerepet is betölt a vállalati és az önkormányzati szektor között. Kommunikációs csatornáin keresztül a teljes önkormányzati szektor felé nyitott. A szakmai aktualitások felvetésével és közvetített szolgáltatások bemutatásával megkönnyíti az önkormányzati szakemberek hatékony feladatellátását. A Klub alapvető kapcsolatteremtési eszközei a klubrendezvények, konferenciák, az oktatások, az interaktív internetes portál, az elektronikus és nyomtatott hírlevelek. Ismertségét és elismertségét nagy látogatottságú rendezvényei és a folyamatosan gyarapodó klubtagság is bizonyítja.

A Klub szakmai vezetője dr. Kara Pál, neves közigazgatási szakember.

A Klub szolgáltatásait különböző tagsági formákon keresztül kínálja partnerei: az önkormányzatok és vállalkozások számára.Megjelentek a 2011 – 2013 évre előirányzott Új Akciótervek


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalán elérhetőek a 2011-2013 között tervezett Akciótervek dokumentációja. Ezek az akciótervek tartalmazzák az Operatív Programok belső rendszerét, azaz a jövőben megjelentetésre váró pályázati lehetőségeket. Mindenképpen érdemes megnézni már a tervezeti anyagokat is, nagyon sok új pályázati kiírás várható 2011-ben is!!!

Az Akcióprogramok tervezését kiegészítő legfontosabb feladat - az Új Széchenyi Terv által megadott irányvonalak mentén - egy olyan pályáztatási rendszer kialakítása és működtetése volt, amely a stratégiához igazodva a rendelkezésre álló forrásokat tervezetten, koordináltan osztja el a szereplők között. A források közvetlenül vagy közvetve gazdaságfejlesztési célokra kerülnek elköltésre. Mindez egyrészt megköveteli a jól működő konstrukciók megerősítését, másrészt a nehézkesen vagy egyáltalán nem működő támogatási konstrukciók és pályázati kiírások megszüntetését. Ezzel párhuzamosan halad olyan új, csökkentett adminisztratív terhekkel járó támogatási eszközök előkészítése és meghirdetése, amelyek megfelelnek a vállalkozások mai igényeinek. Az intézkedések lényege, hogy a támogatási konstrukciókat minél gyorsabb lebonyolítás mellett vehessék igénybe a pályázók. A hatékony és eredményes felhasználás megalapozása érdekében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség hároméves akcióterveket készített, amelyek az indítani tervezett konkrét pályázati konstrukciókat és kiemelt projekteket mutatják be. Az egyeztetések legfontosabb célja megtalálni azokat a javaslatokat, melyek felhasználásával az új pályázati rendszer és eljárásrend minimális adminisztrációval, gyors elbírálási és kifizetési határidőkkel, hatékonyan, a kis- és középvállalkozások érdekeit szem előtt tartva juttathatja forráshoz a kedvezményezetteket.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Az Akciótervek ezen a weboldalon elérhetőek
Az akciótervek megtekintéséhez kattintson ide.

Beruházna, fejlesztene? Kíváncsi a terveihez illeszthető forrásokra?
Keressen minket bizalommal, díjmentes alkalmasság felmérés, szakmai információk!
www.projectmine.huElérhetőek a Határon Túl Átnyúló projektek finanszírozásához kapcsolódó pályázatok


Még mindig nagy érdeklődésre tartanak szert a Határon Túl Átnyúló projektekhez kapcsolható pályázati lehetőségek. Elérhetőek a Magyarország – Románia, a Magyarország – Szerbia, Magyarország – Szlovákia pályázati lehetőségek. A pályázati lehetőségek számos üzleti, gazdaságfejlesztési, turisztikai környezetvédelmi és egyéb szakmai célt támogatnak. Mindenképpen érdemes bővebb információt kérni róluk!
Határmenti együttműködési programok
Magyarország szomszédos országaival kétoldalú határmenti együttműködési programokat dolgozott ki, kivéve az ukrán határon, ahol négyoldalú a program (magyar-szlovák-román-ukrán határszakasz). A határmenti programok jellege eltérő lehet attól függően, hogy az unió belső, vagy külső határai mentén fekvő területeket érint. Ezek alapján megkülönböztetjük az Unió belső határa mentén fekvő magyar-román, magyar-szlovák, magyar-osztrák és magyar-szlovén határmenti operatív programokat; az Előcsatlakozási Eszköz hatálya alá tartozó országokkal készülő magyar-horvát és magyar-szerb határmenti programokat; illetve a belátható időn belül az Unióhoz nem csatlakozó Ukrajnával együtt készült négyoldalú határmenti együttműködési programot. A magyar-szlovák, magyar-román, magyar-horvát, magyar-szerb és magyar-szlovák-román-ukrán programok esetében a programok közös intézményrendszere (Irányító Hatóság, Igazoló Hatóság, Ellenőrző Hatóság, Közös Szakmai Titkárság) hazánkban kerülnek felállításra.

A határmenti együttműködésben az érintett határmenti megyék szereplői jogosultak az egyes programok prioritásainak megfelelő együttműködésükhöz támogatásra pályázni.
Forrás: www.vati.hu

Bővebb információ és tájékoztatás a pályázati lehetőségekről, magyar nyelvű összefoglalók, tanácsadás kérhető a www.projectmine.hu oldalon, vagy az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen. Projektjei és elképzelései kapcsán kérje tanácsadóink segítségét!Az Új Széchenyi Kártya által nyújtott – kibővült lehetőségek!


Január elejétől indult el a kibővített Széchenyi Kártya, amelyet az újévben is kamattámogatással lehet folyószámlahitelként igényelni, ugyanakkor már az új uniós pályázatokra hangolva kiegészült az önerő és a támogatást megelőlegező hiteltípussal. Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója azt mondta az OrientPress Hírügynökségnek, hogy már tavaly év végén jelentős érdeklődés volt a vállalkozók részéről a változások miatt, január közepétől pedig még nagyobb forgalomra számítanak. Ekkor jelenik meg ugyanis az új Széchenyi Terv. ( forrás: www.orientpress.hu )

„Nem túlzás már programnak titulálni a Széchenyi Kártyát, mert múlt év közepe óta fokozatosan épültek bele azok az elemek, amelyek a korábbi folyószámlahitelként funkcionáló kölcsönt már beruházásra és forgóeszköz finanszírozásra is képessé teszik” – ezt mondta Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója. A januártól induló Önerő Hitel uniós pályázatok előfinanszírozására szolgál, és azon vállalkozások számára előnyös, akiknek van ugyan jó ötletük és üzleti tervük, azonban a pályázati pénzt nem tudják lehívni, mert tőkeszegények. „No de pláne meg kell finanszírozni a vállalkozásoknak azt az időszakot is, ameddig az uniós támogatás megérkezik. Ezt szolgálja a Támogatást Megelőlegező Hitel” – magyarázta a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója. Ez azért fontos, mert jelenleg a kereskedelmi bankok nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem adnak kölcsönt uniós pályázati projektekre. Jelenleg a hitelkonstrukciók finomhangolása mellett az uniós szervezetekkel is egyeztetnek, elsősorban arról, hogy az új hiteltermékek megfelelnek-e a versenyjogi törvényeknek. „Van például egy 20 millió forintos beruházás, amelyre a vállalkozó 50 százalékos uniós támogatást kap. Ha ehhez a 10 millió forintos támogatáshoz még jön a magyar állam önerő-, kamat- és garanciadíj-támogatása, akkor az vajon összeadódik-e” – vázolta a dilemmát a Széchenyi Kártyát üzemeltető cég vezetője. Ezek a problémák hamarosan tisztázódnak, mint ahogy január közepére az is kiderül, hogy az új Széchenyi Tervnek hogyan lehet jó kiegészítő eleme a Széchenyi Kártya.
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bővebb információ és tájékoztatás, tanácsadás kérhető a www.projectmine.hu oldalon, vagy az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen.
Projektjei és elképzelései kapcsán kérje tanácsadóink segítségét!Pályázati Projektkommunikáció – Egyedülállóan Magyarországon!


Minden az Európai Unióval támogatott, társfinanszírozott pályázat esetben szembe kell néznünk egyes kötelező nyilvánossági és kommunikációs teendőkkel. Ezen tevékenység a pályázatok elszámolható költségei, ugyanakkor külön, szigorú szabályrendszer szabja meg őket és egy-egy nagyobb projektnél számos ilyen elemet be kell építenünk a beruházás folyamataiba. Ilyen eszközök például az országszerte látható Uniós logóval ellátott tájékoztató táblák, lakossági fórumok, sajtó nyilvános események, kötelező hirdetmények, stb.…. Azért, hogy ezen tevékenységek kapcsán is szakszerűen segítsük partnereinket, mindenképpen szeretnénk a figyelmükbe ajánlani az Mc Mine Marketing és Kommunikációs Kft. egyedülálló tevékenységét. www.mcmine.hu

Az MC Mine Marketing és Kommunikációs Kft. Magyarország első olyan vállalkozása, amely kifejezetten a nyertes pályázati projektek szakszerű, uniós elvárás szerinti kommunikációs feladatainak koordinálását tűzte ki fő feladataként. A pályázati projektmenedzsment feladatok és folyamatok kapcsán stratégiai partnerünk a ProjectMine Gazdasági Tanácsadó Kft. , akinek segítségével a teljes körű pályázati projektmenedzsment kötelezettségeket átlátva sokkal egyszerűbb és hatékonyabb a kommunikációs folyamatok tervezése és megvalósítása is. Úgy látjuk, hogy ma Magyarországon nincs olyan elérhető komplex szolgáltatás a piacon, amely kifejezetten az elnyert pályázatok kommunikációs feladatait, nyilvánossági tevékenységeihez kapcsolódó projektmenedzsmentjét látná el. Ezt kínálja elsőként hazánkban az Mc Mine Marketing Kommunikációs Kft. Létrejöttünk tehát azért, hogy az igazi értékek, a jó projektek végre minden szinten, minden téren kommunikálásra kerülhessenek. Úgy gondoltuk eljött az idő, hogy a hazánkban és a körülöttünk lévő országokban lévő projektek sikere, ne csak a megvalósításban, előkészítésben, de azok hatékony kommunikációjában is megmutatkozzon. Azt gondoljuk, hogy a nyertes projektgazdáknak sokoldalú és hatékony segítségre van szükségük abban, hogy a pályázati projektjük megvalósítási folyamata során ezek a feladatok se okozhassanak fejtörést. Éppen ezért vállaljuk, hogy segítő kezet nyújtunk a kötelező kommunikációs elemek, nyilvánossági akciók és tájékoztatási kötelezettségek előkészítésében, megvalósításában és ellenőrzésében. A pályázati források segítségével megvalósuló projektek kommunikációja mellett az Mc Mine Kft. egyéb komplex marketingszolgáltatásokat is nyújt, ügynökségi logikán. Célunk ezzel a tevékenységgel, hogy gyors megvalósítással egybekötve versenyképes árakon dolgozhassunk ügyfeleink részére. Így tehát az EU által társfinanszírozott pályázati projektek arculati kézikönyvben meghatározott kommunikációs elemek megvalósítása mellett, önálló marketing és PR munkálatokat is elvégzünk. Tevékenységeink között megtalálható a kreatív tervezés, arculat kialakítás, nyomdai feladatok koordinálása, piackutatási dokumentációk elkészítése, rendezvények és sajtótájékoztatók megszervezése, stb.

Kapcsolat:
Baracsi Zsanett – kommunikációs és marketing koordinátor
MC Mine Marketing és Kommunikációs Kft.
2045 Törökbálint Hosszúrét u. 1.- VIV Center
T: +36 23 512 163
F: +36 23 512 161
M: +36 70 935 3290
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.mcmine.hu